PÁRKAPCSOLAT

Hogy szerintem mit is jelent egy igazán jó párkapcsolat?

Meglátásom szerint egy ideális párkapcsolaton belül jelen van a barátság, a szerelem, az intimitás, a szex, a szeretet, továbbá a türelem, a megértés, a megbocsátás, végtelen beszélgetések és nem utolsósorban tisztelet a másik iránt. 

Az ember alapvetően a társas létre lett kalibrálva. Egyfajta evolúciós kód bennünk az az ösztön, amely hatására a partneri kapcsolatok kialakítására törekszünk. Ezen kapcsolatok fontosabb céljai közé tartozik az erősebb, biztonságosabb környezet megteremtése leendő gyermekeink számára, illetve a résztvevő felek érzelmi, szellemi, testi-lelki szükségleteinek beteljesedése is. Természetesen az a legjobb ha megkapjuk mindezeket, viszont sokszor nem ilyenek a párkapcsolataink, legalábbis általában nem maguktól vagy nem olyan egyszerűen kapjuk, illetve tudjuk adni a felsoroltakat.

Legtöbb esetben egy jól működő párkapcsolatért mindkét félnek igazán meg kell dolgoznia. Többek között értenünk kell a másik nyelvezetét és beszélni azon, továbbá tudnunk kell megfelelő módon és időben kifejezni saját igényeinket és sérelmeinket. Előfordulnak olyan helyzetek, időszakok amikor semmi nem úgy működik ahogyan azt szeretnénk és előtérbe kerül a bizalmatlanság, bizonytalanság vagy régi sérelmek, amiken keresztül szemrehányásokat teszünk a másiknak, majd egyszer csak a vádaskodások végtelen útvesztőjében találjuk magunkat. Mindezek hatására pedig különböző konfliktushelyzetekbe kerülünk, felüti a fejét a stressz, a szorongás, a depresszió és a fájdalom. Mégis, ezzel együtt a párkapcsolat lényege az, hogy önmagad legjobb változata lehess. Két ember, akik jobbá teszik, támogatják, építik egymást és hisznek egymásban.

Párkapcsolati és Házassági Tanácsadóként segítek megoldást keresni a kapcsolataid során felmerülő nehézségek, konfliktusok elemzésére, kezelésére és feldolgozására különböző területeket érintve, mint például: az eltávolodás, a kapcsolat ellaposodása, eltérő ütemű fejlődés (elfejlődés), kommunikációs problémák vagy akár a szeretetigények kifejezése, továbbá olyan speciális problémákat is beleértve, mint a pénzügyek, gyermeknevelés, intimitás, különböző sérelmek kezelése vagy akár a megcsalás.

Bármilyen nehézséggel is küzdesz. Bármilyen döntést is hozol, ne felejtsd, ez a Te életed. Egyedül csak a Tiéd és jogod van boldognak lenni! Alapvető emberi jogod, hogy szeretve légy.