You are currently viewing Valentin-nap egyedül

Valentin-nap egyedül

A tavalyi évben ilyenkor a Valentin-napot a párban élők szemszögéből beszéltük át, az idei évben pedig ezzel az üzenettel az egyedülállók felé fordulok.

Azok számára, akik még nem találták meg vagy elszakadtak a párjuktól ez a nap sok esetben stresszorként hat. Ebben az időszakban rózsaszín felhőn lebegő párokat látunk mindenhol és ezen impulzusok mellé még a boltok bejárata is mintha valami dimenziókapu lenne egy science fiction filmből, ahol egy lépéssel megszűnik a Föld nevű bolygó és hirtelen a piros habcsókok mindenféle mázas, szirupos világa tárul elénk. Nem is csoda, hogy sokaknál ez kiveri a biztosítékot és elegük van a szívecskés áradatból vagy az egyedüllétből.

Ebben a helyzetben fontos megérteni, hogy az egyedüllét és a magány az két különböző dolog. Az előbbi segíthet a mélyebb önismeretben, hogy megláthasd magad ott igazán belül, az apró kis rezdüléseid, akár csak egy illatra adott reakciód. Nem szabad engedni a depresszió vagy a harag önsebző karmainak még február 14-én sem. Ellenkezőleg, felhasználhatod ezt az időt arra, hogy megvizsgáld az egyedüllét okát. Lehet még nem találkoztál azzal, akit igazán szeretni tudnál vagy eddig még nem kaptad meg azt amire igazán vágynál és kénytelen voltál kilépni? Ezek megváltoztatásához először magadat kell szeretned, hiszen addig csak védekezésből egy olyan páncélt emelsz magad köré, amely alatt valójában különböző félelmek rejtőznek. Fordíts a nézőponton és mondd azt, hogy: „olyan hasznos dolgokra fogom tudatosan az időm fordítani, amikből építkezhetek”. Ilyenek lehetnek többek között a különböző sportok – akár a jóga -, de egy izgalmas könyv elolvasása is. A lényeg, hogy mindez új társaságokba fog vinni Téged, ahol az új kapcsolataid által sikerélményeid lesznek. Ugye kezd kirajzolódni, hogy mennyire nem azonos egymással a magány és az egyedüllét? A magány abban az esetben hathat negatívan a pszichére, ha és amennyiben a személyiségünk annak értékeli és sajnáltatjuk kicsit magunkat, már-már magunkba fordulva elzárkózunk a külvilágtól. Ez a legrosszabb amit ilyenkor tehet az ember! Tekints úgy erre az átmeneti időszakra, mint izgalmas utazásra egy igazán egyedi és önmagától is különleges kis szigetre, a lelked szigetére. Ide eljutva te is és a környezetedben lévők is tapasztalni fogják, hogy a kisugárzásod megváltozott, valami nagyon a helyére került és többé nem veszel el abban a furcsa gomolygó szürke tömegben. Erre pedig radarja van minden olyan embernek aki készen áll megtalálni a másik felét.

Nem pusztán a szakmám miatt, hanem az emberismeretem alapján is kijelenthetem, hogy durván hazudik magának is az, aki azt mondja, hogy nem vágyik társra. Ha valaki esetleg még ezen sorok elolvasása után is azt gondolja, hogy „nekem ugyan nem kell senki” azoknak üzenném, hogy az elemi szükségletünkkel szembe menni lehet, de nem érdemes, ugyanis a társas létre lettünk kalibrálva tetszik vagy sem.

Kellemes Valentin-napot Mindenkinek! 💋