You are currently viewing A Willoughby testvérek kalandjai

A Willoughby testvérek kalandjai

  • Post author:
  • Post category:Család

Sziasztok!🙋🏻‍♀

Az elmúlt napokban többen kerestetek meg azzal a kéréssel, hogy ennyi otthon töltött idő után tudnék-e ajánlani nektek egy olyan új mesét, amelyet az általános iskolás – általában 7-10 éves – gyermekeitek értenek és még a mondanivalója is lényeges.

A válaszom igen, méghozzá egy eddig túl nagy hallgatást övező témáról szólót, A Willoughby testvérek kalandjait. Nagyon új még, hiszen nagyjából egy hónapja megtekinthető a Netflixen. Annyit elöljáróban fontos tudni, hogy olyan gyerkőcökről szól, akik azt kívánják, bárcsak árvák lehetnének, annyira bántalmazónak élik meg az otthoni légkört és legszívesebben mindent visszacsinálnának amikor a gyermekvédelmi projektbe csöppennek. Ez egy olyan megható és egyben felkavaró – nem feltétlenül a gyermekeitek számára, nekik inkább újabb és újabb érdekes kérdéseket fogalmaz meg -, elgondolkodtató mese a kizáró és a feltétlen szeretetről, amihez garantáltan elő a zsepikkel, hiszen sokaknál régi sebeket téphet fel. A mese témája egy nézőpont váltás, miszerint a „főgonosz” nem a családon kívül, hanem azon belül jelenik meg. A külső személy – dadus – betoppanása viszont egy olyan reménysugár a testvéreknek, aki a szerető és féltő igazi családdá alakulás alapját képezi. A rajzfilm végi fordulat persze nem marad el, és bár a testvérek kalandja igen nehéz, de annál tanulságosabb.Többet most azért nem mondok, mert az már spoiler lenne.

Számomra rendkívül nagy öröm ez, amennyiben szabad így fogalmaznom, hogy végre egy másik perspektívát is láthatnak a gyerekek a családon belüli kapcsolatrendszerekről, amikről bizony szintén kiemelkedően fontos lenne minden családban szót ejteni, így bízom benne, hogy sok-sok érdekes beszélgetés veszi majd kezdetét.

Ez egy olyan téma, ami vélhetően sokunkat elgondolkodtat az életről, hogy mennyire szerencsésnek kell lennünk ahhoz, hogy szerető családba szülessünk. Amennyiben viszont lehetőségeink kötöttek, akkor pedig megtanít arra, hogyan teremthetjük meg magunknak azt a családot, amit megérdemlünk.

No de tényleg nem is folytatom most tovább, inkább nézzétek meg. Igazán pörgős, egyetlen percre sem unatkozik az ember miközben nézi.
🍿🍫🍿🍫🍿

Ui.: annyi spoiler azért azt gondolom mégis belefér, hogy a családi vígjátékok között fogjátok megtalálni. 👩🏻